Fågelskådning


Igår blev det fågelskådning, trots den sena kvällen i fredags efter kanalbåtsfärden. Så efter den långa bilfärden till Österlen satt det gott med kaffe och kaga. Medverkade gjorde David, Max och Johan Kappelin.

 
Stenskvätta genom tubkikare.
 En annan fågel
 Fin natur! Paparazzi-shot
Visst får man känslan av att davve är krigsfotograf i typ Irak? Detta var strax efter att han trampat i fårskit, och det tog honom en halvtimme att pilla bort allt som fastnat under skon.


Johan hittade en rolig stig när vi var på jakt efter Sommargylling.

Havet! Precis lika kallt som det ser ut.

Det var skoj att skåda, framförallt som de andra tre visste vad de gjorde och kunde lära upp mig. Det var inte alls nördigt att lyssna på fågelläten på cd-skiva i bilen, det är helt normalt. Nu vet jag hur en gulsparv och koltrast låter i alla fall, och kan känna igen en stenskvätta.

Dagens konserv;


Idag är det dags för favoritsoppan!


Världens bästa*


Om ni såg Champions League-finalen igår kan ni inte ha missat honom, trots hans ringa längd. Att gå in till världens största match, med världens just nu två bästa lag, bland spelare som Ronaldo, Rooney, E'to, Van der Saar, Ferdinand, Xavi, Tévez, och dominera så totalt är... helt vansinnigt. Jag kan inte minnas när jag senast såg någon med sån fantastisk bollkontroll i full fart. United fick ta till två-tre spelare varenda gång för att stoppa honom, och trots det krävdes det ofta en frispark.

Och han avgör matchen med en nick. Mot Manchester Uniteds mittbackar -
Vidic: 188 cm
Ferdinand: 189 cm
Leo Messi: 169 cm

Och såg ni hur? Han låg för sjutton i 45 graders vinkel i luften för att kunna träffa bollen exakt som han ville och placera in den i Van der Saars vänstra kryss. Hans match var en fantastisk uppvisning, och han personifierade allt som är stort hos Barca; passningssäkerheten, individualismen, självförtroendet, ödmjukheten, skönheten och säkerheten.

Och lillgrabben är bara 22 år...

Helgens bravader



Fy fan vilken tid detta tog, men det var värt varenda sekund!

Jag kräver kommentarer...

En svårbegriplig text, med en lättrallad refräng

Världens bästa sommarlåt, nu på jotub!


Where the action is

Ja, det kan man kalla en helg fylld av action...

The Bourne Identity - svag 4:a
The Bourne Supremacy - 3:a
Terminator 3 - stark 2:a
Iron Man - 3:a
I Am Legend - stark 2:a
X-Men The Last Stand - 2:a

... men inte för mig.


Rättelse:



Ryggbiffen får vänta till imorgon, ikväll blir det tre poäng mot Gefle i Halmstad!

Låt oss hoppas på Björn Hellberg, mål av Görlitz och strålande sol!

Spending time with my family, like the Corleones

Idag bär det av hem till skogarna för några dagars familjeumgänge. Dem har man ju saknat, och Småland, men inte så mycket Markaryd.

Markaryds kommun är en kommun i Kronobergs län.

Markaryds kommun är belägen i sydvästra hörnet av Småland, på gränsen till Skåne och Halland. Här befinner man sig på gränsen mellan det skånska jordbruks- och slättlandskapet och det småländska skogslandskapet. Här finns landets sydligaste vildmarker. Djupa skogar och vidsträckta myrar lyses upp av idylliska sjöar och porlande bäckar. En del av kommunens yta utgörs av s.k. ryaskog, planterad skog på gamla betesmarker som tidigare fanns i stor omfattning.
(Wikipedia)

Låter rätt så idylliskt, eller hur? Visst är omgivningarna och de porlande bäckarna en hit, men tätorten har man ju inte mycket för när man väl flyttat därifrån. Springa omkring på vårmarknaden och knog-hälsa på Stojnic - nej tack.

Nej, tacka vet jag familjen! Ikväll blir det ryggbiff och imorgon grillning.


När du är vilsen i regnet i Juarez

Jävlars vad lite bloggande det blivit på sistone! Och att det beror på att vi haft fullt upp är ju ingen ursäkt, utan i sig en anledning att ta sig i kragen och blogga. Det är bara när man inte gör nånting och har tråkigt som man har tid, och då har man ju inget att säga.

Dykningen i Kullen i lördags gick som bekant upp och ner, men inte så mycket ner. Trots det fick vi se en del fiskar, sjöstjärnor och koraller, och det var en toppenmysig dag i sällskap med Magnus och Anna. Kullen har blivit ett frekvent resmål för oss, och det är väl värt ett besök om man vill komma ifrån staden för en dag.

Kvällen spenderades - trots strapatserna som det ändå innebär att dyka - i schlagerns tecken, med mys och finalen hemma hos Johan och Anna (en annan anna), och sen bidde det diggelo-diggelej på Hipp tills solen nästan gått upp.
Alltid lika tokigt, alltid lika roligt!

Dagens bild


Jag älskar denna bild! Den stackaren har blivit av med sin hand.

Until all they can do is shine*



Gårdagens spelning får trots mindre missar klassas som lyckad. Röstbekymmer, långa texter, många låtar och mellansnack gjorde att viss nervositet hann infinna sig, men efter några låtar var den som bortblåst (i samma stund som Libertines-klassikern Don't look back into the sun dundrades igång av Lennart), och man kunde njuta av resten.

Det var riktigt roligt att ha ett större gäng låtar att framföra, och dessutom ha en plan för kvällen. Roligast att spela var nog Glasvegas It's my own cheating heart that makes me cry, Dylans Positively 4th Street, Magnus Please don't die och, givetvis, Swing Away.



Det allmänna publikomdömet var att allting verkade mer genomarbetat och planerat (vilket det var), att vi var mer samspelta (vilket vi var) och att det var kul med dragspel och munspel (vilket det var!).

Tack alla som kom, skrattade åt våra skämt, applåderade våra låtar, dansade lite med höfterna och hjälpte till att peppa oss! Extra tack till Agge förstås, som gjorde stordåd med munspelet (och tamburinen).

En sista påminnelse...



Ikväll lägger vi de sista pusselbitarna! Efter spelningen blir det en öl eller två på Aruman eller något annat närliggande ställe, haka gärna på så rundar vi av kvällen tillsammans.

19:00 på Hemgården, var inte sena!

Lägesrapport

Japp, sommaren har börjat. Tentorna är fixade och klara, och femveckorskursen som nu satt igång ställer inga högre krav vare sig på läsning eller deltagande. Så nu blir det en sköna maj för hela slanten!

Igår var det mysmiddag med klassikern Wallenbergare med kantarellsås och potatismos, och jag tror inte jag nånsin lyckats laga något godare. Idag blir det picknick nånstans, och en ospecificerad kväll i goda vänners lag.

Och ni vet väl alla vad som händer på måndag...


Ryktet sprider sig...


There will be blood


Raka puckar

Dagens msn-konversation:

No Direction Home säger:

Hallå, du vet att vi kommer att bo hos dig 4-9 juni?

Fadde(rn) säger:

icke


Lögn, förbannad lögn och statistik

Av de 552 personer som har gjort kompistestet på facebook har resultaten fördelats enligt nedan:



Vilka slutsatser kan vi dra utifrån detta?

Stunder av sanning

Det finns sekvenser i musikstycken som inte kan förklaras. Nick Hornby beskriver i sin bok 31 Songs hur Gud plötsligt stiger ner från himlen och gör summan större än delarna under textraden "People meditate, hey that's just great, trying to find the inner you" som Rufus och Martha Wainwright sjunger tillsammans i One Man Guy.

Det är bara ett exempel på hur allt plötsligt bara faller på plats och inte kan förklaras av text, melodi eller produktion, utan bara av det uttjatade fenomenet - känsla.

Senast idag höll jag på att cykla av vägen och in i en buske för att musiken var så bra 1:04 in i Fever Rays Triangle Walks.


Och det kan givetvis inte förklaras, man måste lyssna själv

För att förtydliga vad jag menar måste jag dock betona att jag inte menar effekten av ett snyggt crescendo (så Springsteen får inte vara med) eller nåt galet solo (hej då Loaded och The Strokes), utan detaljer eller en helhet som blir förbluffande bra till synes utan att artisten skulle ha kunnat planera det.

Vad säger ni, har ni några personliga favoriter när det gäller den typen av aha-upplevelser i låtar?

Djupa suckar*


Såhär kändes det imorse där man satt på introduktionen på barnkursen som jag är helt omotiverad att gå. Ensam (bland de äldre malmöstudenterna och alla töntar från lundaklassen), liten och förkyld. Sen gick jag hem och drack kaffe med bibbi, vilket kändes bättre än att gå ut till en avdelning där man bara får göra samma slitjobb som man kommer att göra hela sommaren fast med lön. Får se om jag släpar mig dit imorgon eller om jag ska sitta hemma och bli uttråkad...

Helgens mat- och sovklocka


 
Såhär ser livet ut när man är förkyld och bara sitter hemma. Men nu är jag på bättringsvägen, så snart blir det basket, träning, fika, vin, fönstertvättning och allt annat man har skjutit upp till efter tentan!

Domedagen är nära


Gårdagskvällen i bilder

Efter timmar av fotbollsspelande, skumpadrickande, sollapande och allmän sällskaplighet i Pildammsparken blev det korvfest hemma hos Johan. Trevligt! Alla gick till Debaser men vi gick hem när vi såg kön utanför. Tur var nog det, för de sparade krafterna var sköna att ha idag, när bibbis familj var nere på besök. Vi spelade bowling, åt glass och hade oss.

 
Man kan kanske tro att den här korv-med-bröd-högen var till en större barnfamilj, men de slukades av korvdiggarna Johan och Agmall

 Coolaste gänget

Johan och Agmall var karatefulla och vinglade på ett stilfullt och dekadent sätt med solglasögon hela vägen över Möllevångstorget på väg mot debban

Dagens sexualundervisning

Ha ha, japansk (?) ungdomsmottagning... För den oinsatte kan jag meddela att penis nummer ett illustrerar ett friskt kön, nummer två har kondylom och nummer tre fimosis.
 
Se så glad nummer ett är! Tänk på det innan du glömmer att skydda dig och blir ledsen som nummer två eller strypt som nummer tre!

RSS 2.0