Starlight

En vecka som denna, när hösten kommit igång på riktigt och man istället för löv ser rakt igenom träden som skymmer sevedsplan är tre kvällar av musik och twin peaks exakt vad man behöver. Ikväll blir det spontant Muse på Parken i Köpenhamn, och efter helgens 5-getings-spelning ska det bli spännande att se showen. Låtar som Knights of Cydonia och Uprising kan nog inte bli annat än grymma...



Och, förvisso en dag försenat pga Muse, de traditionella twin peaks-kvällarna är alltid lika trevliga.

På onsdag byts Köpenhamn mot Åstorp för en konsert med Sofia Karlsson, vilket förstås ska bli underbart mysigt i bibbis, Magnus och Annas sällskap.

Everybody, come on get happy

Ibland skulle man behöva en Leland som tittar förbi och sjunger Mairzy Doats och livar upp stämningen...


Soffpotatis

Tar en ledig dag idag, för att slippa tänka på att jag aldrig får at eller jobb. Men, hoppsan, där tänkte jag visst på det ändå...

Nåväl, ikväll blir det Upp på bio med ett glatt gäng, så det borde ju pigga upp!


Status que?

Det fanns en tid när man tävlade lite i det tysta med andra bloggmänniskor, men det tåget verkar ha gått. Jag menar, när man till och med kallar sig för bloggdamen har nästa steg tagits. Andra blir bra på att skriva, jag blir bra på bilddiagnostiska metoder vid glaukom.
Nu är i alla fall examensarbetet i stort sätt färdigt, och det är bara redovisningen i januari kvar. Så nu kan man börja fokusera på allt roligt istället: Examensfesten! Och allt tråkigt: Söka jobb...
Det bidde slutligen en andra reservplats såväl i Helsingborg som i Kristianstad, så vi får väl se om det är någon som tackar nej. Annars blir det till att snabbsöka vikariat eller bli arbetslös.
Nu väntar den första riktiga hösthelgen, med tända ljus, glögg, tapas, vin, chokladmousse, öl, kaffe och ål. Får se om man kan slita bloggdamen från sina böcker till en promenad...

Sista plats

Suck. Lite bittert men inte missunsamt konstateras att folk i närheten får at-platser på orter jag också sökt. Visst, jag kanske får en reservplats ifall nån tackar nej, men samtidigt är det inte ens säkert jag hade tackat ja om jag hade blivit erbjuden en plats. Redan tidigare var det uttalat att jag främst satsar på Helsingborg, och att det då är ett vikariat som gäller innan chans finns.

Men ändå.
Det hade varit skönt att känna att någon tyckte om mig. Båda orterna betonade innan intervjun att vikarierad tid inte var alls lika viktig som att man passar in och vilket intryck de får under samtalet. Så det känns väl... sådär. Jag trodde ändå att jag skulle bli erbjuden tjänst på någon av orterna, och att jag gjorde ett bra intryck, men nu vet jag inte.

Så vad som händer i januari känns än mer osäkert just nu.

Men jag vet samtidigt;
så länge jag har bibbi kan inget viktigt gå fel.


Olika som bär



Skojar dom? Finns det nån som ens skulle gissa att de var släkt om man bara såg de yttre bilderna? Och ihopklippningen i mitten - hur tänkte de där?

Aftonbladet står för ännu ett stolpskott i brist på idéer...

Come on, be happy

Börjar redan nu se fram emot vår nya måndagstradition med gemensam middag och Twin Peaks. Jag kan inte tänka mig något trevligare en trött måndag, då man annars bara hade legat på sofflocket.
Vem mördade Laura Palmer? Vad ska hända med den skjutne Leo? Hur ska Audrey ta sig ur sin prekära sits? Och är ugglorna verkligen inte vad man tror? Några svar väntas ikväll...

T minus 6 h 17 min

"Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill...
Tack ni svenska vakttorn (Mellberg & Majstorovic),
med plutonium (Zlatan) tvingar vi dansken på knä!
Här - Danmark, utskitet av kalk och vatten.
Där - Sverige, hugget ur granit!

Danskjävlar.
DANSKJÄVLAR!!"


Go out, baby, for the night

För er som har missat det senaste musikprojektet med Agge så hittar man det på http://www.myspace.com/arturobandinis. Där hittar ni några covers på Springsteen, Dylan, klassikern You belong to me och Contemporary som är självskriven... Kommentarer önskas!
Ikväll blir det ståupp på Tangopalatset, ses vi där? 

RSS 2.0