Som uppvärmning inför Inglorious Basterds;


Alla tidiga kvällar i parken

På landet var allting stilla,
och vi blev som barn på nytt
vi drack vin i den friska grönskan
och vi hade en enda önskan
att slippa allt
det som vi fyllt

Mitt rum låg en trappa upp mot skogen
och vi spelade Everybody knows this is nowhere
och ingen av oss trodde något annat
än att vi för alltid skulle bli kvar där

Jag såg ett kort härom dagen
där vi sitter i gräset
och kisar mot kamerans ljus.
Vi såg lyckliga ut,
fria och vilda,
men det kanske bara är det jag vill minnas
som jag minns

Kicken - var är den?



Krunegård är tillbaka efter nåt års turnerande, och nya singeln Hela livet var ett disco är precis lika bra som man hade kunnat hoppas. Den melankoliska, vackra texten över 80-talssoundet känns som en varm famn nu när sommaren börjar bli kall. Markus framstår mer och mer som en "Håkan Hellström - tio år senare", och där Håkans skivor varit fest, efterfest och drömmar om nåt annat känns Markus som en redan vuxen 25-åring som redan börjat sakna sin ungdom, trots alla smällar den bjöd på. Snart blir det dubbelt albumsläpp, med Prinsen av Peking och Lev som en gris, dö som en hund, och förväntningarna har bara blivit ännu högre efter den vackra singeln.

En ödmjuk segerpose


Ännu har jag aldrig förlorat en omgång RISK... Utmanare - presentera er!

Dagens lika som bär?



Dylan blev tydligen förhörd av en amerikansk polis efter att ha gått om kring ensam och tittat på hus som var till salu. En liten trevlig artikel, som bara förstörs av Aftonbladets lilla undersökning, där alla idioter som vill kan gissa vem mannen på bilden är.


Uppenbarligen är de här tre de kändisar som Aftonbladet anser vara mest lika Dylan.




Tur att Dylan inte läser Aftonbladet.





Sista veckan i Småland (för nu)

Så var sista jobbdagen avslutad, och minisemestern påbörjad! Även om jag trivts över förväntan på kirurgen så är det skönt att vara ledig.... Kirurgi är lättare att få grepp om än flera andra specialiteter, sjukdomstillstånden är betydligt tydligare och mer begränsade än inom exempelvis medicin. Det svåra ligger i själva operationerna, och det är ju ingenting som man förväntas lära sig innan ST.


Såhär har jag börjat i stort sätt varje helg i sommar: Värdens godaste öl, världens bästa serier om Farbror Joakim, sol på verandan och stark korv!


I tisdags var det återigen dags för speedway. Gislaveds lejon tog emot Dackarna, och tog en komfortabel seger. Årets säsong har varit tuffare än fjolårets, då de som nykomlingar i högsta serien vann både grundserien och SM-guld. Men det verkar ha vänt något, och inför årets slutspel finns det gott hopp. Det blev nästan publikrekord, 9800 personer tog sig till arenan trots risk för regn.


Matchen avnjöts i trevligt sällskap, bland andra Jenny Brännbert som här ses fira en heatseger tillsammans med bibbi.


I onsdags var det dags för årets första kräftskiva, och då initiativtagaren på bibbis jobb tvingades jobba över blev det mer mat till oss. Fyra personer fick således dela på åttio kräftor. Och jag kunde knappt gå efteråt. Man borde kört på stretch-byxor...


Till nästa år kommer vi dessutom att bruka våra (då) nya kräftdräkter, som för övrigt också kommer att pryda Cancerkören bakom The Zissous nån gång i framtiden. Stay tuned!

På söndag återvänder vi till Malmö - Vi har saknat er!

Alla som laddar ned är våldtäktsmän



Åh nej! Vad ska vi nu lyssna på?

Yllekavaj och högklackade lackskor

Givetvis blir det allmänt uppror efter att Lars-Gunnar Blom nu har förkunnat att hans böcker inte längre finns till försäljning, men att man kan låna dem på Halmstads stadsbibliotek. Och det verkade ju inte som att han hade tänkt trycka upp några nya. Hur tänker han där? Han har säkert fått tvinga alla ytliga bekanter att köpa en bok av ren barmhärtighet, och när han sen får några äkta fans så bara trampar han på oss.

Det är inte acceptabelt!

Låt oss starta en kampanj för en andra upplaga av de klassiska böckerna om Bengt Norrs! Lars-Gunnar finns på facebook - alla som är intresserade kan väl slänga iväg en artig förfrågan efter böckerna, så får vi se hur länge han kan sitta och hålla på sina böcker...

Tunnan!

Igår var det badpremiär för både mig och bibbi! Vi mjukades upp i en vedeldad badtunna som var bland det bästa jag varit med om i hela mitt liv, och sen var det ingen konst att ta några dopp i sjön. Tack Malin, Martin, Bodil och Mårten för gott sällskap och goda, kalla öl!

Sekunden innan Martin får en kall chock.



Saken är biff, vi måste bara skaffa oss ett hus på landet med egen sjö och badtunna.

Dagens besvikelse;

Hej.
Tack för berömmet, böckerna är tyvärr slutsålda. Dem finns att låna i Stadsbiblioteket i Halmstad.
mvh
Lars-Gunnar Blom

Vad ska vi nu ta oss till?

Prisa gud, nu kommer skatteåterbäringen!

För det första finns det inga pengar som känns så goa att ha på banken som de som är oväntade. Visst förväntar man sig några tusen i skatteåterbäring, men varje hundring därutöver känns som en vinst. När man dessutom får igenom alla avdrag så att man får femtusen mer än man först räknade med - ja, då blir det en liten segerdans.

Saker man kan göra med pengar:
*Åka på weekend
*Bada i dem
*Spara dem
*Köpa öl
*Köpa saker
*Resa

Allt ovanstående ska jag göra för skattepengarna, och jag ska unna mig. UNNA!


Ultraviolett (lys upp min väg)


Konserten igår var precis så bra som jag hade hoppats. Bono var ett under av självförtroende och karisma, och resten av bandet blev mest statister bakom den hippe sångaren. Publiken var fantastiskt bra, och allsången under One, Still haven't found what I'm looking for och With or without you var helt otrolig. Bandet hade svårt att överrösta oss när det blev gospelstäming på Ullevi... Låtvalen var väntade, men New Years' Day var efterlängtad och en glad överraskning.

Och scenen... SCENEN! Det var det häftigaste jag har sett, och det är svårt att beskriva det på något annat sätt. Som bibbi sade, oavsett hur bandet hade framfört låtarna skulle konserten fått minst en 3:a, nåt mindre hade varit otänkbart efter en sådan show. Ljuset, strålkastarna och bildspelen var yrselframkallande och syntes förmodligen från månen. Varför har inte alla deras budget och vilja att ge publiken en show?!



Allt som allt en härlig helg med vackert väder i Göteborg. Nu jobb i två veckor till, innan lite fler konserter i mindre skala i Malmö...

RSS 2.0