Nine Inch Nails

Hur långa handnaglar får man ha som kille? Får det vita synas? Jag tycker att de är som bäst om mest funktionella när det vita är ungefär 1-1,5 mm. Då kan man spela gitarr och öppna burkar och lådor och grejer. Men samtidigt går de av om man får en smäll med exempelvis en bandyklubba, och de samlar äcklig smuts. Vissa klipper av så att de nästan får nageltrång, men det gör ju ont när huden som ska skyddas hamnar precis i kanten. Inom gothkulturen är det dock vanligt med långa naglar även hos män (källa: Wikipedia).

 

Så vilken längd är att föredra, om man vill ha både estetik och funktion?

Ett litet ljus söker sitt mörker



De fantastiska hundarna är tillbaka efter deras längsta uppehåll hittills! Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk heter den nya skivan, och är precis lika bra som titeln. Jag vill våga mig på att säga att det kan vara en av de bästa bob hund-skivorna nånsin. Den är mer elektronisk, mer suggestiv, låtarna kräver några extra lyssningar, men samtidigt tror jag att den kommer att stå emot tidens hand alldeles utmärkt. Hitsen (Tinnitus i hjärtat, Fantastiskt), refrängerna (Bli inte som oss, bli värre) och det klassiska soundet (Grönt ljus åt alla) finns där förstås.

Och snart är det dags att dansa efter Rock-Thomas pipa på mejeriet i Lund! Detta spektakel kan inte gå fel...

Glad natt, dålig dag

Ja, vilken trevlig helg! Och jobbig. Varför måste allt roligt socialiserande ske efter kl 23:00 på kvällen? Hade det inte varit bättre om man träffades kl 13, så kunde alla gå hem och sova vid tio? Nu är man ju helt förstörd halva dagen därpå, och när man väl piggnat till ska man vara social igen och sabba nästa dag. Nej, mer dagsliv och mindre nattliv. Fast å andra har nog Rocky rätt i att man inte är som snyggast när lamporna tänds strax efter 04:00, och så ljust är det ju om man ska festa på dagen.

Nu har jag i alla fall köpt en cykel, så jag är pepp på cykelutflykter med picknick och grejer! Om man bara tar med lite kaffe och en hög med kött att grilla så går det nog att hålla värmen. Och musik! Och öl!

Helst bör det ske på dagtid.


Från en sång- och dansman

Snart är det träning med efterföljande bastu som gäller!
Åh, bastubadande en fredag, med helgens första kalla ljusa öl... Det är så att man måste skriva en dikt:

Att svettas tillsammans efter arbetets dygd,
Höj temperaturen, höj temperaturen!
Med mjöden i handen, denna stärkande brygd,
Höj temperaturen, höj temperaturen!
Att gemensamt få dryfta vad hjärtat känner,
lättsamhet och allvar med goda vänner,
Höj temperaturen, höj temperaturen!

Efter björkrisets piska,
vi alla viska
Höj temperaturen, höj temperaturen!



Dagens glädjebomb;



Sätt på den här och försök sitta still!

Dagens sångröst

  Kakmonstret? 
Bob Dylan?

Gå idiot gå



The Hives var precis lika bra som väntat.
Men KB har aldrig varit varmare. Svetten rann längst hela kroppen, trots att man inte hoppade runt. Som Howlin´ Pelle sa om "hiveshuseffekten", medeltemperaturen stiger 15-20 grader var än The Hives spelar.

Kvällens mellansnack, efter första extranumret:
-När jag om sex minuter ligger på betonggolvet 20 m ditåt...
Publiken buar
-
Eller när jag om 30 minuter ligger på betonggolvet...
Publiken jublar
-
Men det är ju för att jag ligger kvar, inte för att vi ska spela längre, fattar ni väl!
-Applådera nu, det där var roligt.

Tick, tick, tick, tick, tick, tick, tick, tick...

Ikväll gästar Sveriges bästa rock- och liveband KB. Tillsammans med Johan ska jag gasta mig hes till Bizarrovärldens Bob Dylan-scenpersonlighet Howlin' Pelle. Det kan ju inte bli annat än rätt...



BOOM!

Om du ser honom, säg hej och kyss honom en gång från mig

På lördag kommer gubben till Malmö, och jag ska inte dit. Skönt. Man blir bara besviken, och eftersom jag redan fyllt min fan-kvot och man-ska-ju-ha-sett-honom-kvot har jag inget skäl att gå dit. Han är stel, tråkig, har ett tråkigt band, sjunger som en kråka och spelar tyvärr låtar som Blowin in the wind och Like a rolling stone som extranummer (vart tog rebellen vägen?).

Men det hindrar ju inte att man älskar honom. Så idag ger jag er Dylans topp-10 skivor:

10. Street legal (1978)
9. Modern times (2006)
8. Bringing it all back home (1965)
7. Tell tale signs (2008)
6. The times they are a-changing (1964)
5. Highway 61 revisited (1965)
4. Time out of mind (1995)
3. Blonde on blonde (1966)
2. Blood on the tracks (1975)

och slutligen...
1. Desire (1976)

Av liveskivorna är det följande som gäller:
3. At Budokan (1979)
2. Live 1966 (1998)
1. Live 1975 (2002)

Att motivera är inte särskilt svårt, även om listan skulle se annorlunda ut om jag ombads skriva en ny imorgon.

Så för er som inte haft er Dylan fas än - Sätt igång! Det är bara att välja årtionde (minst ett mästerverk under -60, -70, -90 och -00-talet! Åttiotalet får ursäkta, även om finfina samlingen Biograph släpptes 1985).

Som Stefan Sundström suckande sa en gång under en diskussion kring Dylans inflytande på modern musik:

Man kommer inte runt Bob.


Blanda - Landa - banda - bandy

Så var det snart dags för den tisdagliga innebandyn. Förra veckan snurrade jag och den enda damen som är 45+  upp Johan och två andra yngre killar, trots stor plan och en man mindre! Göttigt! Får se om det blir liknande stordåd idag.


Händelsen

Har nyss sett M Night Shyamalans senaste alster The Happening, och blev tyvärr besviken. Hans filmer har alltid en spännande intrig, men utan de omkullvältande sluten (Sjätte sinnet, Unbreakable, The Village) faller det tyvärr platt. Filmen var ovanligt platt (om vi är dumma mot naturen är naturen dum mot oss), och knappt ens spännande.



Nej, tacka vet jag ovan nämnda The Village. Där har vi en rysare med bra slut!

Alla dagar är inte som söndag

Tänk vad mycket man kan få gjort en söndag när man inte är bakis!

Idag har jag;
*Joggat och spelat fotboll
*Pluggat (lite)
*Myst i soffa med kaffe och bibbi
*Repat i Lund (spelning om en mån!)
*Kollat Beck med trevligt besök av Magnus och Anna

Det här är dubbelt så mycket mot vilken söndag som helst sedan vi kom hem från resan. Det får vi göra om!

Shot of Love




Igår var det galej hos David, som blivit Master of Biology. Stort grattis!
Som delpresent skulle vi göra jelly shots som skulle se ut som maneter. Det gick sådär. De stelnade aldrig, trots kyl och frys, utan blev härligt slemmiga och äckliga. (Se ovan) Mycket svårt att få ner dem, det vill jag lova...

Men trevligt hade vi!

Let's not get Carried away



















Alltså, det här med Sex and the City. Motvilligt erkänner jag att jag sett ungefär 80 % av alla avsnitt (6 säsonger!), och att jag såg filmen på bio. Detta gör mig om inte till kännare så i alla fall någon som har rätt till en välgrundad åsikt. Och en fråga;
Varför kollar man på en serie där den största behållningen är sidokaraktärerna?

*Samantha har sina poänger. Hon är rolig och frispråkig, men samtidigt en platt stereotyp av en kvinna som vägrar släppa någon in på livet.
*Charlotte är bara enerverande, och praktexemplet på en kvinna som bygger sin lycka kring bilden av en prins som ska komma och svepa henne av fötterna.
*Miranda är tuff och fattar ironi, men är samtidigt alltid elak mot stackars Steve som aldrig gör någon något ont, och är för cynisk för att unna sina vänner framgångar.
*Och till sist Carrie. Denna Carrie som är grunden för serien. Hon är inte rolig, har ingen självdistans, lever för att shoppa skor och fula kläder, dras till rika och fula män, slänger iväg de män som är nåt att ha, ältar allt till förbannelsens gräns, och är fjollig.

Man kan bli lurad av att folk säger att det är en komediserie, när det i själva verket är en dramaserie. Själv har jag aldrig (under 6 säsonger!) skrattat.

Och det här med det feministiska budskapet, med kvinnor som är starka och bygger sin egen framgång: Hittepå!
Serien har ingen feminism i sig över huvud taget. Alla kvinnor i serien lever sina liv i väntan på den rätte mannen. De ger alla upp sina liv för männen, även exempelvis Samantha som så länge levt på att vara centrum i sitt eget universum. Dessutom framgår budskapet att en stark kvinna har en hobby och en lyx som är bättre än alla andra: att shoppa.

Och dessutom är jag bitter över att jag inte vet vilka avsnitt jag missat, eftersom jag kollat tillsammans med bibbi som även kollat ibland utan mig...

Dagens dagens:

Dagens outfit: Volume-tröja från Rock, Hand & Scissor, mjukisbyxor á Markaryds IF, Björn Borg-kalsonger och strumpor från Carlings.

Nu är det chips, dipp och Sex & the City-filmen som gäller!

Stel som en pinne

 Pinnen!

Längtar efter mina vandrande pinnar. Kan man ha dem i bokhyllan?

Dagens insikt

Solen skiner, Thåström sjunger en svensk If you see her, say hello om en förlorad kärlek på andra sidan sundet, och vindarna är ljumma. Det är i det bitterljuva nyckeln till lycka bor! Man behöver inte melankolin under höst och vinter, då är ändå allt för jävligt. Då behöver man gladpop, dans till The Killers, schlager och en herrans massa romantiska komedier.

Men nu är det vår, och alla jävlar dansar tango, stadsparksdammen är full av bayerskt öl, knoppar brister och tonåringarna löper. Det är nu man behöver en motpol. Man behöver en Thåström som sjunger ut sin ångest, en dramatisk The Wrestler, lite seriestrippar om barn och död, eller kanske bara ett enkelt blåmärke på höften.

För utan det bittra blir det ljuva inte lika ljuvt.

Dagens djur;

Jag har en last, en sorts mani
Jag älskar alla djur
Men min fördömda allergi
är ingen sinekur  

Men så en dag en pollenvår
så kom jag på nånting
Mitt djur får inte ha nåt hår
nåt naket litet ting  

Jag skaffa katt, då fick jag fnatt
Jag skaffa hund, å sov ej en blund
Jag skaffa get, å vad jag grät
Jag skaffa gös, å vad jag nös
Å snälla ni, låt mig bli fri
Låt mig bli fri från min allergi  

Jag gick till närmsta djuraffär
och sade "por favor"
"Har ni nån trevlig djursort här
som inte har nåt hår"  

Då tog dom fram nån liten kvist
En pinne av nån sort - och sa
"Den vandrar men är ganska
trist, den ska förvaras torrt"  


Jag skaffa katt, då fick jag fnatt
Jag skaffa hund, å sov ej en blund
Jag skaffa get, å vad jag grät
Jag skaffa gös, å vad jag nös
Å snälla ni, låt mig bli fri
Låt mig bli fri från min allergi  

Jag döpte pinnen min till Lars
Han bor nu i en skål
och han är bra på kamoflage
och älskar brysselkål  

Så lider du av allergi
Så köp en liten kvist
Med den som pinnigt kompani
Blir livet mindre trist  


Saken är biff! Jag ska skaffa vandrande pinnar!


Dagens bild

 
Davve och schlagerkungen

Jodå, så att... Man har inte roligare än man gör sig, framförallt framför fotografer på Hipp.

Istället för musik; soppa

Nedan följer halva Moneybrothers senaste pressmeddelande. Den nya skivan släpps snart, och det är klart hipp hipp Herrey, men det är inte det som är det anmärkningsvärda. Delarna av skivan har jag inte tagit med, utan bara det störda.

"Hej.
Snön faller över stan igen och jag är stolt som en tupp. Min nya skiva "Real Control" släpps den 15e April.
Fullt förståeligt finns det några få personer där ute som inte känner samma entusiasm som mig inför detta faktum.
För er skruvar jag till det genom att samma dag släppa min tomatsoppa.

(...här skryter han om sig själv och skivan, men det skippar vi)

-Och så soppan.
Tillsammans med min vän Maximilian Lundin (Årstiderna, Street och författare till kokboken Gårdarnas mat, Prisma förlag) har jag skapat:
Moneybrother & Max's Locally Produced Tomato Soup.
Det handlar om en fantastiskt god soppa gjord på tomater odlade under giftfria förhållanden på gårdar drivna av vänliga människor. För er som kommer på en Moneybrother konsert, gillar vad ni ser och hör och vill gå därifrån med så kallat merchandise finns nu alltså ett
alternativ till konsert t-shirt.
Varför soppa?
Det lätt att tro att detta helt enkelt handlar om att göra en produkt som är svår att ladda ner. Men icke. Efter att ha smakat mig igenom tomatsoppa utbudet på min lokala mataffär insåg jag att det fanns plats för mig. Tomatsoppa är den coolaste soppan och vår soppa har vunnit vartenda blindtest vi har kört. En artistkarriär i dag känns osäkrare än ett liv i livsmedelsbranchen. Jag sår detta frö nu för att inte stå handfallen när en dag inspirationen oundvikligen tar slut.
Alltid er!
Moneybrother
"

Ha ha! "Tomatsoppa är den coolaste soppan"! Och vad säger det egentligen? Lingongrova är det coolaste brödet, och Havrefras de coolaste flingorna...

Dessutom är det roligt att han tänker försörja sig med att sälja tomatsoppa när han tröttnat på artistlivet.
Och att han "skruvar till det" för de som inte känner entusiasm över skivan genom att också sälja... soppa. 
Eller att vi "som gillar vad vi ser och hör" på en konsert kan gå hem med... soppa.

Dagens vuxenpoäng

Idag var jag kanske vuxnare än jag nånsin varit. På cykeln på väg hemåt, i full karriär som sig bör, kom jag fram till t-korsningen mittemot Rockys pizzeria, där det alltid är rött om man nyss haft grönt i korsningen innan. Denna korsningen tar bara emot bilar från ett håll, och det är klar sikt.

Idag, som oftast, var det inte en bil i sikte. Detta brukar leda till att jag bara kollar en extra gång efter polisbilar i närheten, och sedan bara trampar på över gatan och mot det röda ljuset. Men så såg jag att där stod en grabb på kanske tio år och väntade laglydigt på grönt ljus med sin cykel. Vad göra? Jag fick ju helt enkelt bromsa in och ställa mig bredvid honom i min röda cykelhjälm och föregå med gott exempel. Där stod vi i en halv minut, såg inga bilar passera, och sedan slog det om till grönt.

Johannes - förebilden


Värsta schlagern

Ja jäklar, vilken kväll. Jag sa ju det, vi är alla schlagerbögar innerst inne. Festivalen gick som den gick, och väl var väl kanske det. Roligast var tippningen, där jag trots att jag hatar låten tippade på Malena och vann, och följdaktligen blev kallad hora, slampa och judas. Ha ha, man får ju tippa taktiskt!

Vårt schlagerquiz kändes också lyckat. Det fina priset ses här intill.

Och dansen på schlagerbaren var ju toppen! Till och med afghanen blev en sång-och-dansman när Linda Bengtzing sjöng om alla flickor utom henne. Ja, det var längesen man hade en sån helgjuten danskväll.

Tack alla inblandade! Jag längtar redan till nästa års schlagerfest!

Dagens ordväxling

Håller just på att försöka hitta någon passande schlagerklädsel, och finner min gamla guldslips. Tycker förstås att det passar jättebra, visar bibbi denna och frågar var hon tycker. Hon skakar bara på huvudet.

Jag: Men Andreas Lundstedt har en till och med en lila läderslips på sig och...
Bibbi: Han är gay.

Sen var det avgjort.

Snöre - snodd - snoddas

Ok, till alla er haters där ute som gillar Malena Ernman... Opera är en styggelse, finkulturens fulaste uttryck. Allt ska vara svårt och på italienska, det ska vara pampigt och sminkat, och allt annat än äkta.
Och det funkar inte att blanda det med pop!

Visst, ni är många som gillar henne, och ärligt talat tror jag hon skulle ha en fin chans i den stora europeiska finalen. Det jag inte gillar är att det är skillnad på folk och folk... När Starpilots ställde upp med sitt plagiat av Eye of the tiger och Waiting for a star to fall fick de massor av skit, och det bidrog säkert till att de inte gick vidare. Fair enough.

Men att Malenas låt också är ett plagiat har det talats tyst om. Jag visste redan från början att jag hört den förut, men jag hittade inte originalet förrän idag. Inte nog med att originallåten har varit med i melodifestivalen, den har dessutom samma upphovsman - Kempe.

 
Malena Ernman?

 
Fredrik Kempe?

Lyssna på båda, det går inte att förneka att Malenas låt är en kopia. Kempe gör till och med refrängen bättre än henne...

Men Malena är ju så folklig och så duktig (till skillnad från pojkarna i Starpilots som snott sin låt - tvi!), så hon kommer undan med det hur lätt som helst. Som sagt, det är skillnad på folk och folk.

Det är du som är stenbrottet

Tänkte skriva ett litet stycke om hur väl Come Back to Camden passade min cykelfärd genom ett regntungt Malmö. Dess långsamma romantik/tragik, och text om smaklöst te och gråa skyar. Om Morrisseys fantastiska sätt att framföra den.

Drinking tea with the taste of the Thames, Sullenly on a chair on the pavement
Here you'll find, my thoughts and I, And here is the very last plea from my heart
My heart. For evermore,
Where taxi drivers never stop talking
Under slate grey Victorian sky, Here you will find, despair and I
And here I am every last inch of me is yours, Yours, For evermore

Men så sökte jag efter en bild på Mozzer att matcha texten, så jag sökte på "Morrissey pose" då han ju är en gammal posör. Och så kommer följande bild:

 Va?

Om man känner till Morrissey så fattar man att den är alldeles för fejkad för att vara falsk. Det är klart han har poserat naken med en EP framför snoppen i ett rum med andra män som gör samma sak.
Och det är ju därför man älskar honom...

Dagens danska teckning


Såhär gör mitt huvud varje fredagseftermiddag.

Dagens andra morgonfrisyr



Hur kan man bli annat än sen till sjukhuset när Bengt Frithiofsson dyker upp precis när man ska stänga av tv:n? Han hade gömt sig bakom disken, och smög sedan upp och viskade fram att man måste vara försiktig när det är fredagen den 13:e. Dagens tips handlade om öl, och jag fann Mars Contreras mycket intressant! En sån får det bli ikväll! Den jäser en andra gång i flaskan, precis som champagne, och får därmed ett fint skumlager och vinner till och med på att lagras.

Jag tror nog att Bengt är den nye Björn...

Bra start på fredagen den 13:e

 Ännu än dag sitter morgonfrisyren perfekt!

Vem vill bli miljonär i rupier?

Tack för alla svar och tips, även om det inte gjorde mig så mycket klokare. Vojne, vojne... Och att NiN spelar i Arvika känns både som en bra och dålig möjlighet. Plus för att det är billigare och närmare Gislaved än Roskilde, minus för att det ändå är långt bort och att jag kommer att få köra själv.


Ikväll har vi sett Slumdog Millionaire, och den kan helt klart rekommenderas. Förutom den fina historien visar den mycket av det verkliga och skitiga Indien och dess historia. Och så var den sådär lagom spännande framåt slutet. Och kärlek!

Själv kunde jag bara 20 000 000 rupier-frågan och en till, och det var väl också bra och dåligt.

Kval och skval

Jag veeet! Det blir en helt sjuk konsertsommar, och eftersom man inte har råd eller tid att se allt blir det till att sålla. Ett Roskilde som är snordyrt och som fram till igår inte verkade vara något att ha har nu bokat Nine Inch Nails, på deras kanske sista spelning i Skandinavien på okänt antal år. Många har ju pratat om Roskilde... Och Way out west drar nu till med Antony & the Johnsons som ska uppträda med en 60-mannars symfoniorkester. De har nu en grym lineup (Lily Allen, Wilco, Calexico, Timo, Arctic Monkeys), men jag vet ingen som ska dit? Siesta har det också varit snack om, men vem åker egentligen?

Springsteen i Stockholm, och på fredag släpps U2-biljetter.
Morrissey i Köpenhamn eller Borås?
bob hund i Lund eller Malmö?
Miss Li och Veronica Maggio på Babel?

Åh! Jag blir galen!

En blick bakåt och två fram

Gårdagen blev en trött incident, efter en härlig natt av dansande och umgänge efter schlagern. Tack alla medverkande(Och bloggläsare)! Störst uppslutning på dansgolvet skulle jag tro att Human och I don't feel like dancing lockade till. Hå hå, ja det var fina stunder. Men vi stoppar förstås inte där! Nästa lördag är det ju final, och detta ska förstås firas dubbelt. Förslaget är att vi, efter finalen och det obligatoriska sevedsplansdansgolvet, rör oss till Schlagerbaren på Hipp. Tema fullt ut alltså.

Vad tror ni om det, schlager-lovers?

Liveblogg!

Du är förlåten Thommy! Det är ganska vilt här... =)

Jag missade helt att af Ugglas gick vidare, men jublar i efterhand...

Nästa vinnare är... greken! Va? Vem var hon? Var kom hon ifrån? Nåja, internationella juryn har sagt sitt...
Tack för ikväll! Nu blir det dansgolv på sevedsplan!

Liveblogg!

Nu är vi igång igen! Fadde, höj volymen igen!

Vidare till final går Sarah! Yes! Jag hatar henne och tycker att låten är ok, men hon var bättre ikväll! Och Kempe på scen igen... Vilken tönt!

Nu är förresten Madde och Åsa F också på plats.

Liveblogg!

Hallå, ni som följer bloggen, varför är ni inte här? Vi saknar er! Alla tre!

Liveblogg!

Ja, vi är alla ganska irriterade över att behöva se all skit igen. Nu är det riktigt svårtippat, men personligen tror jag på Sarah Dawn Finer och af Ugglas! Återkommer när vi fått lite resultat...

Liveblogg!

af Uggla gick vidare! Skräll! Men kul! Nu blir det ännu mer spännande.

Så har vi hört alla låtarna. Vad tycker ni? Vilka är värdiga att representera oss i Russia?

Liveblogg!

Rigo och gänget charmar oss alla, och de är så snygga! Vilka mickar, tjejen som trummar, benet på pianot... En 4:a! Bäst!

Nu kommer min, på förhand, favorit: Caroline af Ugglas. En klassisk soullåt!
I brist på show och tyvärr alldeles för framträdande näsborrar, men med en grym låt, får hon en 3:a. Men jag håller en extra tumme för henne ändå...

Liveblogg!

Vidare går Higher! Jubel från juryn!

Nästa och sista kvartsfinal står mellan Rigo feat Red Fox och Caroline af Ugglas. Dans mot soul! Intressant...

Liveblogg!

Men vad håller fadde på då?

Nu blir det lilltjejen Amy Diamond, och hon möter låtripparna Star Pilots.

Amy ser fortfarande ut som 12 år och har en osynkad show. Dessutom är hon för ung för att åka till Moskva. En svag 2:a!

Star Pilots rippar Eye of the Tiger och Waiting for a star to fall, men har en catchy melodi. Solglasögonen är fula! En 2:a! Alltså håller vi mer på Star Pilots än på Amy, men egentligen på non of the above.

Liveblogg!

Thomas G:son, egentligen Thomas Gustafsson. (Wikipedia)

Delar av juryn buar och tycker att Lili & Susie är bäst hittills... Men vi andra är benhårda och håller på BWO!

Och vidare går... Lili & Susie! Som var heta när jag var 7 år. Balladtricket från BWO gick inte hem i stugorna...

Liveblogg!

Vi la inte märke till rycken, men han är kass helt enkelt. Och alla är löjligt präktiga, ja...

Nu blir det duell mellan Lili & Susie och BWO, våra favoriter!

Syskonen delar juryn. Vissa tycker en 2:a, vissa klämmer fram en 4:a! Låten är nog bäst hittills i alla fall. Så en sammanlagd 3:a.

Jag älskar ridhjälmen och piskan! Showen ger vi en 5:a, men sammanlagt en 4:a. Bäst hittills! Bra låt! Bard regerar!

Liveblogg!

Skumpan har poppats, och vi är därmed igång!

Nu är det spännande. Och den som går vidare är... Sarah Dawn Finer! Så klart. And there was much rejoysing...

Liveblogg!

Eftersom vi redan betygsatt framträdandena blir det allmänna kommentarer istället. Och de spännande duellerna!
Juryn består idag av schlagerkungen, bibbi, Magnus, Anna, Johan, Sanja, Stefan, Emma och Marcus.

Första duellen står mellan Scotts och Sarah Dawn Finer...
Scotts matchar gitarr och körtjejer, men har en kass låt. En svag 2:a har vi enats om.
Sarah Dawn Finer är galet proffsig och har en snygg show. Viss klass, trots allt. En stark 3:a!

Liveblogg für alle!

Jo! Det blir liveblogg! Jubel! Nu kör vi!

Schlagerfrossa!

Ikväll smäller det igen! Startfältet ser på förhand oerhört tätt ut, och det är omöjligt att tippa. Blir Sarah Dawn Finer topp eller flopp? Blir piloternas låtstöld en lyckad kupp? Lyckas Caroline af Ugglas smälta fler hjärtan än sist? Blir BWOs elektroballad en fullträff eller missar de målet? Och Lili och Sussis enkla pop, hur ska det gå för den? Ja, det är synnerligen svårt att gissa idag.

Och det blir förstås extra svårt i och med duellerna, där topplåtarna kan få slåss mot varandra...

Ikväll blir det tyvärr ingen liveblogg, utan istället livekommentering av schlagerkungen. Kom till Sevedsplan om du vill vara med! Väl mött!

Fredagskväll:


Såhär kan man också ha det.

Denna lilla blomma, den ska jag ge till dig

Igår satt bibbi och spelade gitarr och sjöng diverse låtar av Winnerbäck, Dylan, Cohen, Hellman, etc, och det var gulligt och fint. Sen började hon plötsligt bröla på skånska, om nån blomma som hon köpt till mig. Jag lovar, hon lät helt störd, och jag trodde det var en låt hon själv skrivit när hon var tio år - men nej, det var tydligen grammisvinnarna Philemon Arthur & the Dung, och hon lät till och med bättre än de.


Ok, några till då:

 och

Istället för after work:

 
Här är jag med min drink, helt utvilad! Hi5!

Hemmets lugna vrå

Nu skulle jag varit på after work. Mmmm, helgens första kalla öl, i gott sällskap och med en gratis buffé.
Men nej, jag valde att somna på soffan.

Så jag tar mig en kaffedrink istället...  Espresso-cocktail!

Mamma, (pappa), barn

Om det är någon psykosocial aspekt som framgått mer än andra under kursen i gynekologi/ obstetrik så är det följande:
Allt handlar om kvinnor.

Och det kan ju förstås tyckas självklart när det handlar om gynekologi, men när det handlar om obstetrik, dvs från befruktning till och med förlossning? Jag har aldrig stött på en så homogen yrkesgrupp som barnmorskorna och deras undersköterskor.
Alla är kvinnor.

De blivande papporna syns knappt, och tilltalas endast när de står ivägen och tillrättavisas. Att förlossningen också handlar om kvinnor kan jag givetvis också köpa, men vägen dit? Vem undrar hur papporna mår under ett hotande missfall? Eller när modern sövs ner inför ett kejsarsnitt, vem tröstar och stöttar maken? Bristen på empati är alldeles för uppenbar.



Och när man i den nyaste obstetrikboken läser meningar som den ovan blir man ju rädd... Va, kan pappor reagera olika? Är inte alla män likadana? Chockerande!
Kapitlet som handlar om det psykosociala ger papporna två sidor och mammorna tio.

Men det är väl så, barnafödande är en kvinnogrej, och att ta hand om en nyfödd och uppfostra ett barn är ju mammans jobb. Det är ju bara själviskt av pappan att vilja ha en lika stor del av barnets liv. Även om det står i boken att män kan reagera olika, och kanske till och med ha unika behov, så kan det väl ändå inte vara så? Pojkar är pojkar, ni vet. Hö hö, dunk på axeln och allt det där.
Att skaffa barn är faktiskt en kvinnosak.

Alltid retar det nån*

Bibbi köpte en ny bok härom dagen. Helt spontant, och den var inte ens på rea. Hon blev helt enkelt kär på studs. Boken är skrivet av en islänning, och handlar mest om död, misshandel, incest och kannibalism. Nedan några fina exempel.

 och

Efteråt gick bibbi och småskrattade, och jag frågade vad hon tänkte på.
"Barn och död, hi hi..."

Underbara kvinna!

Vi spelar för livet

Läste nyss ett mail från davve, som snackat med folket på hemgården ang stundande tillfällen för en spelning. Tydligen har de något som heter Rockmåndag, då endast ett band disponerar själva över spelningen. Vi blev då uppmanade att göra en del promotion själva. Det låter förstås skitkul, att ha tid att spela alla låtar man vill, och kanske testa sånt man inte hinner på en bandafton, men samtidigt måste det ju komma lite folk...

Vad säger ni? Finns det något intresse att ta sig till lund en måndag för att se The Zissous?

Jag har ledsnat på att vänta*

Jag har nu lagt 2,5 h på att få se en patient få en provtagning gjord. Resten av tiden har jag väntat, druckit kaffe, och känt mig i vägen. Specialisten jag går med är snäll, men talar dålig svenska och missuppfattar alla frågor från mig och patienterna, så varje gång tror han att man inte har fattat och förklarar allting en gång till. Frustration!

Jag tror jag går nu. Ja, det gör jag. Snabbt, innan alla kommer tillbaka!


Det är ju som hemma, fast annorlunda.



Nyss hemkommen från Magnus, där vi sett klassikern Torsk på Tallin. Vilken film... Man har träffat alla karaktärerna i verkligheten, fast i filmen är det version 2.0. Stackars Roland, latrintömmaren, Lasse Kongo, de anonyma romantikerna... En av de senaste tio årens bästa svenska filmer!

Dagens förväxling:

Misstag ej: bibbi.blogg.se med bibbiis.blogg.se.

Gissa vilken av bibbisarna som har detta som presentation:
Hej, mitt namn är Bibbi och jag är 17år. Mitt största intresse är mode, spendera tid med vännerna och så älskar jag att designa mina egna kläder. I min blogg kommer ni att kunna läsa om mode, skönhet, få en massa tips, och så lägger jag in dagens outfit ibland! Ni kommer även att kunna följa mitt "berg-och dalbana liv". Puss Kram

Hmmm, lurigt, eller hur?


Booooooooyah!

Har precis kollat klart på andra säsongen av Californication, och även om den är lite mer flippad och lite sämre än första säsongen är den helt klart sevärd. Och anledningen är, givetvis, Hank Moody.


Hank får reda på att "hans" barn är svart.

Det där nya som skulle vara så bra...



Skön parodi på ny-teknologi-hetsen som råder för tillfället...

Man som älskar kvinna som gillar män som hatar kvinnor



Så har man sett den. Och den var riktigt välgjord och spännande. Noomi Rapace var precis så bra som Lisbeth Salander som alla sagt, och Mikael Nyquist gjorde samma roll som han alltid gör. Att både jag och bibbi glömt typ hela handlingen utom det allra sista slutet gjorde att även vi satt på helspänn, och det är inte annat än att man ser fram emot de två nästkommande filmerna (som dock ska bli tv-serie? är de redan inspelade?). Sevärt!

Lika som bär?

 Nynnens? Bibbis?

Det är väl klart att bibbi tar med nynnens laddare från Gislaved, de ser ju likadana ut.

Helgen i bilder

 
Först provades Wii Fit, och efter att ha tröttnat på Yoga blev jag grym på att nicka fotbollar och åka slalom. Jag lyckades även skära mig i handen på taklampan under ett obalanserat ögonblick.


Sen åkte vi genom öppna landskap till Ullared, där vi köpte onödiga grejer och nyttiga, tråkiga grejer. Och en elektrisk hårklippare att ansa skägget med! Årets köp!


Juryn under melodifestivalen! Detta är innan, när alla var pepp! Dessutom ordnade Smör underbart god mat som serverades under livebloggandet. Stressigt men gott och kul.



Sen blev det sällskapsspel, öl och snus. Kvinnorna till vänster vann tyvärr en jordskredsseger i Alias. Men bibbi fick bara ett poäng på Rappakalja! Nya ord: oklar (uttalades ocklar - "vad fan är ocklar?") och bluffel (en buffel som bluffar i poker).


En låång, men mysig, bussfärd tillbaks till Malmö.




Nu: tillbaka i allvaret. Vilken bok tror ni man väljer till kaffet?

Veckans liknelse:



He he, skönt att höra att folk har perspektiv på saker och ting. Och kul att Axl väljer att operera bort Slash.

Ide-idé



Här snackar vi! Nåt för Anders kanske? Tänk att ha en sovsäck som ser ut som en björn! På festivaler skulle man ju bli tvungen att sova utan tält, bara för att visa upp den.

Trött söndag

Lååång resdag idag. Bibbi har redan beskrivit det i sin blogg, så för att inte upprepa allt vill jag bara tillägga att jag också vill ha bil... Ett skoj rep ikväll däremot! Vi får se till att fixa ett gig snart så att ni får se och höra hur heta vi är.

Kul att livebloggen igår var uppskattad, det får vi göra till en tradition!

Nu: mer Beck.

RSS 2.0